Längtan, alltid denna längtan härifrån / långt bort, långt, långt bort :

Lugn och ro är vad jag har begärt, och lugn och ro är vad jag har fått. En trettio mil lång biltur iväg från press och iväg från oro, iväg från överansträngning, panik, bråk, rädsla och andra beskymmer: iväg från Arboga, påväg till farfas sommmarstuga - huset med miniatyr båtar med segel i varje fönsterkarm, och det avlägsna området.


På dagarna ligger jag i gräset i den stora trädgården och betraktar citrongula fjärilar som sicksackar över de höga stråna, jag läser kapitel efter kapitel i en bok jag redan läst, och den tar slut igen, igen och igen. Jag vandrar på klipporna utan skor och tar till min förvåning årets första dopp, även om det bara varade i några få minuter, i det alldeles för kalla vattnet. Tankar fastnar på den specificerade personen som borde varit där och saknaden växer stor, större, störst.

 


I'm the hero of the story / don't need to be saved:

Jag känner mig lite såhär


Can I confess these things to you / well, I dont know / embedded in my chest and it hurts to hold:

Dagarna fortsätter att passera, men inte lika trögt och långsamt som det har känts tidigare. Jag har börjat sätta fart på pulsen igen, jag lever, jag tänker lite mer. Ibland lite för mycket, lite för stort.

Sen sist har jag färgat håret snäppet rödare, farit till huvudstaden över en dag, dansat, sett säsong ett, två och tre utav tv-serien True Blood, gjort någon glad, gått till konsum för slänga sopor klockan tolv på natten, gått gatan fram hand i hand med hjärtat, gjort någon ledsen, varit dödsrädd, skaffat en ny familjemedlem (som har fyra ben och håller till i sin bur), insett att min fobi för spindlar är värre än någonsin, målat, blivit arg och jätteledsen, fotograferat alldeles för lite (nästan ingenting alls), blivit uppringd under Flogging Molly, Foo Fighters och Iron Maiden, gått på lokalspelningar, drömt om lycklig och olycklig kärlek, gått vilse i skogen, känt mig otillräcklig, åkt vagn, och plockat smultron.
De senaste fyra dagarna har jag bott i en lokal lägenhet tillsammans med Lovisa och två katter. Vi har tagit kvällspromenader och spelat en modernare variant utav Super Mario.


RSS 2.0